Červený čaj Shan Te Ha Giang

Kód: 258/50 258/100 Zvolte variantu
149 Kč 289 Kč od 149 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Nechte se okouzlit vůní dřeva a jemných květů. Chutí připomíná vanilku a kakaové slupky. Skvěle se hodí k dezertům.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PRÉMIOVÝ POLOFERMENTOVANÝ ČERNÝ ČAJ Z HA GIANG | RED SHAN TEA

 

Vietnam se řadí k jednomu z nejstarších producentů čajů na světě, což potvrzuje i fakt, že se považuje za jednu z kolébek čajové kultury. Nejznámější oblasti pro pěstování čajových rostlin se nacházejí na severu Vietnamu. 

Pochází z divokých čajovníků nacházejících se na severu vietnamských hor ve výšce 1000 m.n.m., z oblasti Ha Giang, která hraničí s čínskou provincií Yunnan. Tento polofermentovaný černý čaj je charakteristický načervenalou barvou a vůní dřeva a jemných květů. Chutí připomíná vanilku a kakaové slupky.

Čajové lístky jsou zralé od začátku března do půlky května a od září po listopad. Jelikož jsou nejlepší klimatické podmínky: malé deště a mračné večery. Výběr čajových listů a udržení složek vyžaduje bezchybnou techniku a opatrnou  dopravu při velkých vzdálenostech v nepříznivých horských oblastech.

 

 

Proces výroby: Brzo ráno při chladném počasí, když neprší, sběrači šplhají na vysoké starobylé čajovníky a sklízí listy starší než jeden den od posledního deště. Proces zpracování je poměrně náročný a zahrnuje zavadnutí, předsušení na slunci, pražení, dvojité rolování, oxidaci a trojí sušení. 

Doporučený návod k přípravě:  1 čajová lžička cca na 1,5 -2dl, zalijeme vroucí vodou o teplotě 100°C, doba vyluhování je 3-5 minut (přikrytý šálek), poté přeceďte. Možné opakované výluhy. Čaj skladovat v suchu a chladu.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení