Vinafood - Mungo fazole na klíčení - 500g

Kód: 1932
85 Kč
Skladem
Možnosti doručení

Tyto fazolky, podobné hrášku a v olivově zelené barvě, nabízejí lahodnou chuť.  Na našem e-shopu jsou k dispozici v celé, půlené, ale i v loupané podobě, avšak pro klíčení doporučujeme pouze celé neloupané fazole.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jsou bohatým zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny. Můžete je konzumovat vařené nebo naklíčené. Před přípravou je nechte několik hodin namočené ve vodě, ideálně přes noc. Poté je můžete vařit nebo nechat naklíčit. Při vaření doporučujeme vodu vyměnit a fazole vařit v čerstvé vodě, abyste odstranili látky způsobující nadýmání. Solíme až po uvaření, protože solením ve vařící se vodě by mohly ztuhnout. Je důležité si uvědomit, že při vaření fazolky ztrácejí část svých cenných látek.

Fazole mungo jsou často zaměňovány se sójou - někdy jsou nesprávně označovány jako zelená sója, a klíčky či výhonky používané v asijské kuchyni jsou ve skutečnosti naklíčené fazole mungo.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.